Особливості нанесення зон контролю (геозон) - SkyriverSkyriver
Ви діючий клієнт?
[contact-form-7 404 "Not Found"]






Особливості нанесення зон контролю (геозон)

Нерідко спостерігаються випадки, коли клієнти не зовсім правильно наносять геозони (невірно задають параметри), або просто не знають про всі доступні способи їх нанесення. Щоб полегшити це завдання, ми покажемо чотири способи нанесення геозон на карту в системі Skyriver GPS, дізнаємося навіщо вони потрібні і як зробити зручний для використання довідник геозон.
Що ж таке геозона? Це певна зона на карті=полігон на карті, що дозволяє контролювати об’єкт на необхідній ділянці або за її межами. Система буде фіксувати момент перетину меж такої зони, тим самим контролювати час в’їзду/виїзду, рахувати час находження, враховувати значення різних датчиків і т.д. Наприклад це може бути будинок, робота, мережа магазинів, склади і т.д.) Яким же чином створюється геозона?
Задати геозон, не так складно, як здається спочатку.
Перший спосіб найпростіший: задайте в веб-інтерфейсі на карті потрібний, так званий віртуальний периметр, надайте йому назву, заповніть основні параметри геозон (із зірочкою) і збережіть.

Або ж перейдіть у вкладку «Контроль», виберіть «Геозони», потім «Опції» та натисніть кнопку «Додати». Перед Вами з’явиться таблиця «Нова геозона, як на малюнку вище. Аналогічно першому способу необхідно ввести основні дані і натиснути зберегти. Тільки на відміну від попереднього способу нанесення Вам потрібно прописати координати необхідної геозони (Широту, Довготу і Радіус). Примітка! Припустимо, що Ви побудували звіт по місцезнаходженню необхідного об’єкту в системі, тоді також є можливість створити геозону з маркеру парковок. Для цього просто перейдіть в «Добовий звіт», виберіть місцезнаходження необхідної парковки із таблиці і натисніть «Створити кругову геозону».

Другий спосіб актуальний, якщо ж у Вас велика база, то доступний їх автоматичний імпорт в програму в форматах ХМL, XLS і CSV. Для цього необхідно, як і раніше, перейти у вкладку «Контроль», потім «Геозони» і натиснути «Імпорт» після чого додати підготовлений файл. Після вдалого імпорту довідник з Вашими геозонами буде доступний для роботи.

Наступний спосіб нанесення геозон – це інтеграція з API, який надає компанія Skyriver. Вам потрібно перейти в Api Skyriver (наприкладhttp://api.skyriver.ua/WebSky/api.php), потім підключитися до сервера, використовуючи свій логін і пароль, і вибрати відповідну команду «SetTTFromXML».

Також Ваші співробітники можуть самостійно через додаток Skyriver GPS додавати нові геозони. Для цього необхідно в налаштуваннях Агента поставити галку в полі «Нова ТТ», після чого в меню Агента натиснути на іконку «Нова ТТ» і заповнити інформацію про нову геозону, після чого зберегти.

Важливо! У разі внесення невірної інформації при створенні геозон завжди можна відредагувати її в розділі «Контроль», «Геозони», вибрати необхідну зі списку і натиснути, після чого внести відповідні зміни і зберегти.